Barn som reiser alene

På OSL-ekspressen er trygghet og sikkerhet av største betydning, spesielt når det kommer til barn som reiser alene. Vi ønsker at alle barn skal føle seg trygge og ivaretatt under hele reisen.

Av hensyn til barnas velvære og selvstendighet, anbefaler vi at barnet er minst 10 år før det reiser alene med oss. På denne alderen er barna vanligvis i stand til å følge retningslinjer, kommunisere godt og ta vare på seg selv.

Vi forstår likevel at det kan være spesielle omstendigheter, og vi ønsker å imøtekomme de individuelle behovene til våre passasjerer. Derfor tillater vi også yngre barn å reise alene, men vi vil gjerne at dere tar kontakt med oss på forhånd. På den måten kan vi tilrettelegge best mulig for barnets reise, og sikre at barnet får den støtten og oppfølgingen det trenger.

Våre dedikerte førere er tilgjengelig for å svare på spørsmål, gi assistanse og forsikre at barnet reiser på en trygg og omsorgsfull måte.

Takk for at du valgte oss som ditt reisevalg. Vi setter pris på at du tar hensyn til våre retningslinjer for barn som reiser alene, og vi ser frem til å ønske barnet ditt velkommen om bord for en trygg og hyggelig reiseopplevelse.

Unibuss Ekspress AS

+47 67 98 04 80

Mandag-fredag: 08:00-16:00

e-post: osl@unibuss.no

Det er viktig å forberede barnet til reisen

  • Informer barnet om reisetiden slik at de vet hva de kan forvente under reisen.
  • Gi barnet informasjon om fasilitetene om bord i bussen.
  • Følg barnet til bussen og vent med dem til avgang, slik at du er sikker på at barnet kommer på rett buss og reiser trygt av sted.
  • Det lurt å gi barnet noe å sysselsette seg med, for eksempel lesestoff, tegnesaker eller en liten elektronisk enhet.
  • For å gjøre barnet mer trygg på reisen alene, kan det være lurt å reise sammen med barnet den samme ruten en gang tidligere. På den måten blir de kjent med reiseruten og føler seg mer komfortable med å reise alene senere.

Det er viktig at barnet medbringer skriv med avsenders og mottakers navn, adresse og telefonnummer.